ماست فرآوردهای تخمیر شده است و ارزش تغذیهای یک لیوان آن به اندازه یک لیوان شیر است؛ البته کالری کمتری دارد و به دلیل آن که میزان اسید لاکتیک آن در فرآیند تخمیر افزایش مییابد به جذب بهتر کلسیم و دیگر املاح معدنی کمک میکند و این ویژگی بارز ماست، از بروز پوکی استخوان جلوگیری میکند.
خوب است بدانید هر واحد لبنیات، برابر با یک لیوان ماست یا شیر یا به اندازه یک قوطی کبریت پنیر است؛ افراد بالغ، سالمند و کودکانی که از شیر گرفته شدهاند باید روزانه 3 واحد و زنان در ماههای آخر بارداری 5 تا 6 واحد از فرآوردههای لبنی (ترجیحاً ماست) استفاده کنند.
*ماست میوهای؛ طبیعی یا سنتزی
اغلب کارشناسان علوم غذایی، ماست میوهای را به دلیل طعم متفاوت یکی از تنقلات مدرن به شمار میآورند که اگر به همراه تکههای میوه تهیه شده باشد، میانوعدهای سالم برای کودکان است و میتواند جایگزین تنقلات چرب و شور و پرکالری شود.
اما باید بدانید بیشتر ماستهای میوهای که در بازار عرضه میشود حاوی اسانس و رنگ خوراکی میوه مورد نظر به همراه مواد پایدارکننده، نگهدارنده و شکر است و هیچگونه تأثیری در بالا بردن ارزش تغذیهای ماست ندارد.
البته در برخی از این نوع ماستها، مربا، مارمالاد یا قطعات میوه جایگزین اسانسهای شیمیایی شده است و این محصول علاوه بر خواص ماست، خواص میوه نیز دارد که از نظر دانش تغذیهای قابل تأیید است، اما ناگفته نماند ماستهای میوهای اگر هم از قطعات میوه تهیه شده باشد، حاوی شکر زیاد و افزودنیهایی است که مصرف مستمر آن بویژه برای کودکان توصیه نمیشود.
برای آنکه از وجود اینگونه افزودنیها در امان باشید بهتر است این ماست را به صورت خانگی به همراه تکههای کوچک میوههایی که طعم ملایم دارند تهیه و به صورت روزانه در میان وعده کودک بگنجانید.
*نمک ماست سبزیجات زیاد است
ماست سبزیجات یکی از انوا
ادامه مطلب...